Followers

DAULAT TUANKU!

DAULAT TUANKU!
Mencipta sejarah kerana bergelar SPB YDPA kali ke-2

TIANG AGAMA

Monday, July 25, 2011

Semangat Anak-anak Untuk 1Malaysia...

Ambiga LANGGAR 3 TITAH Yang Di Pertuan Agong?!

S. Ambiga
BERSIH 2.0
S. Ambiga selaku Pengerusi perhimpunan haram BERSIH 2.0 merupakan bekas pemimpin tertinggi IFC yang merancang dan mendapat dana khusus untuk menjadikan BERSIH 2.0 sebagai suatu penyebab kepada alasan bahawa Kerajaan Pusat dan pihak Polis berlaku kejam serta tidak adil.

Dia dan kuncu-kuncunya termasuklah para pemimpin serta pengikut parti PKR dan PAS sengaja mempergunakan alasan SPR tidak berlaku adil dan telus dalam sistem pilihanraya di Malaysia.

Alasan ini diambil sebagai salah satu strategi untuk memudahkan mereka turun berdemo di jalan raya dengan berlatar belakangkan negara yang mengamalkan DEMOKRASI.

Walau bagaimanapun, sebelum tibanya tarikh 09 Julai 2011 itu, Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong telah menitahkan bahawa Baginda tidak bersetuju dan kurang selesa dengan pendekatan mana-mana rakyat Malaysia menggunakan jalan raya sebagai suatu platform untuk berdemo.

Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong telah memanggil mengadap S.Ambiga selaku Pengerusi BERSIH 2.0 itu ke Istana Negara sebagai langkah untuk mengurangkan risiko kepada perhimpunan haram BERSIH 2.0 itu.

Dari sumber yang dipercayai, Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong telah menitahkan 3 PERKARA YANG HARUS DIPATUHI S.AMBIGA dan kuncu-kuncunya, iaitu :


1. JANGAN BERHIMPUN...

2. GUNAKAN STADIUM SEBAGAI PLATFORM UNTUK BERHIMPUN SEKIRANYA INGIN JUGA HENDAK BERHIMPUN PADA 09 JULAI 2011 DENGAN MENGIKUT PROSEDUR YANG TEPAT...

3. TIDAK BOLEH MENGGUNAKAN STADIUM MERDEKA KERANA IA WARISAN NEGARA...


Walaupun begitu, dunia dapat menyaksikan sendiri dan menjadi saksi kepada apa yang berlaku pada hari 09 Julai 2011 itu di Kuala Lumpur.

S.Ambiga tetap keras kepala untuk berkumpul di jalan raya sekitar bandaraya Kuala Lumpur dengan pelbagai sorakan berbaur politik dengan pelbagai lambang parti politik dari pembangkang mewarnai 09 Julai 2011 di Kuala Lumpur.

Pendek kata, S.Ambiga telah MELANGGAR 3 titah Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong pada 09 Julai 2011 itu.

Sekiranya ia benar, tidak begitu keterlaluanlah seandainya ramai yang mendesak kerakyatan S.Ambiga dilucutkan dan segala apa kelebihan yang diperolehnya di Malaysia ditarik balik.

Sekiranya ia benar, adalah cukup biadap dan sombong seorang yang bernama S.Ambiga ini kerana melanggar dan tidak mematuhi 3 titah Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong selaku KETUA NEGARA MALAYSIA.

Wallahu'alam...

"Nampak Macam Saya, Tapi Bukan Saya"
Hahaha... Nampak macam saya, tapi bukan saya...

Hahaha... Pecayakah anda...?

Hahaha... Mau ditipukah anda...?

Hahaha... Nak bersubahatkah anda...?

Hahaha... Itulah dia...

Hahaha... Hanya masa tidur saja dia tak menipu kita...

Sunday, July 24, 2011

Transformasi untuk rakyat, bukan populariti: Dato' Najib


Alahai Mahasiswa KUIN Kedah...

MB Azizan Perlu Menjawab Tuduhan Mencabul Pelajar KUIN. Tindakan Mahkamah Akan Di Ambil.
Oleh : HHalem.

1- MB Datuk Azizan akhirnya akan menerima akibat padah apabila beliau sebagai Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah KUIN, telah mencabul kehormatan 6 mahasiswa > pada 2 bulan yang lalu. Disebabkan kes tersebut beliau belum selesaikan lagi maka kawan-kawan mahasiswa didalam Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) akan mengambil tindakan drastik.

2- Bermula pada 21 July, tindakan telah diambil dengan mengumpul tandatangan petisyen dari semua mahasiswa, tokoh akademik, NGO dan ahli politik sebagai tanda bantahan terhadap hukuman gantung pengajian dan denda yang dijatuhkan ke atas 6 mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (KUIN) Kedah.

3- Difahamkan hukum gantung tanpa bicara ini merupakan latihan asas bagi Azizan untuk menahan pelajar tanpa bicara didalam bentuk ISA dan Ordinan Darurat apabila mereka memerintah Malaysia kelak.

3- Tindakan SMM pula adalah sejajar dengan apa yang telah di ajar oleh mak bapak penganut Pas kepada anak-anak mereka di Mesir dan Arab Saudi. Anak-anak kaum Pas di Mesir bergabong dibawah Gerakan Solidariti Pertahan Hak Mahasiswa (DESAK) dan mereka telah berjaya mengaibkan Pegawai Kedutaan dan Pegawai Atase di Mesir dengan menghantar ‘Memorandum Bantahan Pencabulan Hak Mahasiswa’>. Ia merupakan satu pencapian bersejarah bagi anak-anak Pas di sana dan ia sebagai latihan dan persedian ilmu huru-hara apabila mereka pulang ke Malaysia kelak.

4- Oleh kerana apa yang dilakukan oleh DESAK di Mesir telah diiktiraf oleh pihak Pas, justeru itu tindakan SMM di Alor Setar juga dianggap telah mendapat green-light dari Datuk Azizan.

5- Setelah mendapat 1,000 tandatangan, pihak SMM akan berarak dijalanan berkonvoi menuju ke pejabat Menteri Besar Kedah aka Pengerusi KUIN untuk mendapat penjelasan beliau kenapa beliau meliwat dan mencabul 6 mahasiswa tersebut lantaran menahan mereka ala-ala ISA dan EO tanpa bicara selama 2 bulan.

6- Kegagalan membebaskan tahanan hukum gantong tanpa tali terhadap 6 mahasiswa akan menyebabkan Azizan akan dibawa ke muka pengadilan di mahkamah oleh SMM.

Apabila mahasiswa memberontak mungkin KUIN akan lumpuh.


SUMBER : hhalem.blogspot.com
KOMEN :

Alahaiii... Sedap mengata dan mempertikaikan kerajaan pusat melaksanakan AUKU di IPTA seluruh negara, tiba2 kerajaan negeri punya universiti juga lebih kejam dari itu... Lepas tu membiarkan mahasiswa2 itu sebegitu rupa... Adoiiii... Cakap orang dia yang lebih... Itu baru berlaku di kerajaan negeri, cuba bayangkan kalau kerajaan pusat hak milik mereka, sah macam2 'pencabulan' mahasiswa depa akan buat...

Wallahu'alam...

BERSIH 2.0 : Hey... Mata I pedih U tau...!Hey... Mata I pedih U tau...

Hey... U tau apa, I punya mata nie pedih kena tempias air liur U all...

Hey... U tak ka I nie YB Johari Abdul laa...

Hey... I bukan macam Anwar Ibrahim yang gay tu...

Hey... Hey... Hey...

BERSIH 2.0 : Import Pendemo Bro... Hahaha!
1. Fulamakkk! Patutlah perhimpunan BERSIH 2.0 beribu yang turun, rupanya ada pendemo yang diimport...

2. Sebelum nie depa kritik PATRIOT kununnya ada pendemo asing memakai TShirt PATRIOT merah, tiba-tiba sekarang depa yang kantoiii...

3. Lepas satu satu benda depa kantoi masa BERSIH 2.0 lalu...

4. Nampak sangat tujuan sebenar BERSIH 2.0 tu bukanlah untuk menuntut Pilihan Raya Umum/Kecil yang bersih, adil dan telus...

5. Alahai... Pendemo import mari...

SURE Mat Sabu Kena Langgar Dek Polis?!

Tahun 1995 dulu, Mohamad Sabu pernah ditangkap berkhalwat oleh 7 orang penguatkuasa agama beserta beberapa anggota Polis.

Walau bagaimanapun, dia dikatakan terlepas dari tindakan kerana atas bantuan Kerajaan Negeri Kelantan.

Pada tahun 2011 ini pula, fenomena yang terjadi kepada Mohamad Sabu berbeza berbanding tahun 1995 lalu.

Mohamad Sabu kununnya telah dilanggar oleh pihak Polis ketika perhimpunan haram BERSIH 2.0 lalu.

Kesannya, Mohamad Sabu sekarang hidup dalam keadaan berkerusi roda sepertimana yang pernah dilakukan oleh Anwar Ibrahim pada tahun 1995.

Anwar Ibrahim pada tahun 1995 semasa era reformasinya itu dikatakan mengalami sakit tulang belakang yang begitu serius.

Namun, sekarang ini kelentong Anwar Ibrahim itu semakin mula diketahui dan didedahkan sedikit demi sedikit.

Skrip yang sama telah ditiru oleh Mohamad Sabu sekarang ini. Akhirnya, Mohamad Sabu juga telah kantoiiiiiiiiiiiiiiii...

Thursday, July 21, 2011

DARI MATLAMAT MEWUJUDKAN NEGARA ISLAM KE NEGARA KEBAJIKAN MENUTUP 13 JENIS PUSAT HIBURAN DI BULAN RAMADHAN

TAN SRI SANUSI BIN JUNID
Bekas Menteri Besar Negeri Kedah Darul Aman
DARI MATLAMAT MEWUJUDKAN NEGARA ISLAM KE NEGARA KEBAJIKAN

MENUTUP 13 JENIS PUSAT HIBURAN DI BULAN RAMADHAN1. Pada ingatan saya peraturan dan undang-undang pusat hiburan di bawah Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan telah lama wujud di Kedah dan dirapikan lagi sejak tahun 1997 di waktu saya menjadi Menteri Besar Kedah.

2. Pindaan yang dibuat pada tahun 1997 ini memberi kuasa kepada pihak majlis-majlis tempatan untuk menutup pusat-pusat hiburan berkenaan dari pukul 6 petang pada hari Khamis malam Jumaat sehinggalah pukul 2.30 tengahari pada hari Jumaat, dan juga pada sepanjang bulan puasa.

3. Dengan pindaan Enakmen inilah maka pada setiap malam Jumaat semua pusat hiburan di Kedah telah ditutup kecuali di Langkawi kerana banyak pelancong. Setakat yang saya tahu tidak ada lesen pusat hiburan yang dikeluarkan kepada Umat Islam.

4. Umat Islam pula tidak dibolehkan oleh ugama Islam untuk melawat pusat-pusat hiburan tertentu bukan sahaja di bulan puasa dan malam Jumaat tetapi untuk sepanjang masa.

5. Pada waktu Enakmen ini dipinda pada tahun 1997 semua pihak setuju termasuk pemimpin dan ADUN PAS yang pada waktu itu parti mereka masih bercita-cita hendak mewujudkan negara Islam.

6. Pihak ADUN bukan Islam juga tidak menentang pindaan Enakmen ini malah ada pihak kumpulan wanita bukan Islam yang menyatakan sokongan atas penutupan pusat-pusat hiburan pada malam Jumaat kerana mereka lebih suka suami mereka berada di rumah bersama keluarga.

7. Saya dapat memahami sebabnya pemimpin MCA pusat tidak menyetujui pelaksaan Enakmen ini di bulan puasa kerana ianya tidak dilakukan di negeri lain.

8. Saya juga dapat memahami sebabnya PAS Kedah ingin melaksanakan Enakmen yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional Kedah untuk mewujudkan pindaan yang memberi kuasa menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan.

9. Apa yang saya tidak faham ialah sebabnya PAS terpaksa tunduk kepada desakan DAP yang baru saja berjaya merobah matlamat PAS dari mewujudkan negara Islam kepada negara kebajikan.

10. Saya menjadi lebih kesal apabila Enakmen ini hendak dipinda kononnya disesuaikan dengan selera bukan Islam.

11. Jika di dalam sesebuah negara kebajikan, dan bukan Islam sekalipun, menutup pusat-pusat hiburan atau maksiat, tidaklah bertentangan, malah lebih baik untuk kebajikan.

12. PAS sepatutnya tidak takut untuk memberi kursus kepada DAP betapa PAS disokong oleh rakyat kerana PAS bercita-cita mewujudkan negara Islam.

13. Kemenangan PAS dan PKR di Kedah dalam Pilihanraya Umum ke 12 juga disebabkan ramai pengundi Melayu, termasuk ahli-ahli UMNO, yang bosan dengan kemimpinan kerajaan pusat yang rasuah, menyeleweng dan tidak cekap selain kepimpinan kerajaan negeri yang kelihatan boros.

14. Tindakan kerajaan negeri Kedah di bawah pimpinan PAS masa kini untuk menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan pasti boleh membantu mereka dalam pilihanraya akan datang. walau pun UMNO pasti meletak calon yang baik dan bersih dalam PRU ke 13.

15. Menteri Besar Kedah sepatutnya tidak berunding terus dengan wakil peniaga-peniaga China sebelum pemimpin berketurunan China dalam Pakatan Rakyat, yang memahami politik PAS di Kedah berjumpa dahulu dengan mereka untuk memahamkan tujuan kerajaan itu.

16. Orang ramai di Kedah tidak akan menghormati seseorang pemimpin yang membuat keputusan sebelum meneliti dahulu implikasinya dan selepas itu merobah keputusan semata-mata kerana gagal meyakinkan pihak peniaga atas sebab musabbab keputusan itu dibuat.

17. Jika masyarakat China di Kedah masih menyokong Pakatan Rakyat maka mereka tidak akan menyusahkan Menteri Besar untuk merobah keputusan. Jika masyarakat China di Kedah sudah tidak lagi menyokong Pakatan Rakyat di Kedah kerana Pemimpin Pakatan Rakyat di peringkat pusat dikatakan bergelumang dengan maksiat, maka merobah keputusan menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan yang mulia itu, tidak akan membuat mereka menyokong lagi Pakatan Rakyat.

18. Mungkin juga tidak ada pemimpin China dalam Pakatan Rakyat di Kedah yang boleh diharapkan oleh Menteri Besar Kedah untuk memberi petunjuk, sepanjang masa, mengenai kebajikan dan kepentingan perniagaan orang-orang China.

19. Mungkin juga peluang-peluang perniagaan di Kedah sangat terbatas sehingga hidup mereka terpaksa bergantung kepada perniagaan maksiat.

20. Saya percaya bahawa faktor utama yang menyebabkan perubahan pendirian kerajaan PAS di Kedah ialah kerana desakan dari PAS pusat.

21. PAS pusat pula tidak dapat mengelak daripada kenyataan bahawa keputusan mereka itu adalah disebabkan oleh desakan, atau ultimatum, daripada Karpal Singh.

22. Adakah PAS pusat akan membatalkan keputusan kerajaan negeri yang begitu baik dan Islamik jika Karpal tidak menggertak? Sudah tentu tidak. Mereka pasti sedar dengan dosa kerananya.

23. Pemimpin dan ahli PAS hendaklah mengenal siapa dia Karpal Singh ini. Beliau bukanlah satu-satunya tokoh politik dari keturunan Punjabi di duniaa. Perdana Menteri India juga 'Singh' bernama Dr. Manmohan Singh anak kepada Shri Gurmukh Singh dan Shrimati Amrit Kaur.

24. Dr. Manmohan Singh telah melawat Malaysia baru-baru ini dan begitu gembira dengan keadaan orang-orang keturunan India di sini. Sebagai seorang Singh beliau memakai serban, dan beliau tidak perlu membuang serbannya, tetapi berjaya menjadi Perdana Menteri India, walau pun ethnik Punjabi adalah golongan minoriti di India.

24. Banyak pemimpin PAS seperti Murshidul 'Am dan Presiden PAS yang memakai seban walau pun lilitannya berbeza; kalau yang mengikut Arab tidak menutup telinga dan kalau yang dari kalangan Punjabi menutup telinga dengan meninggal sedikit ruang di bawah untuk menjelaskan pendengaran.

25. Pemimpin PAS patut suruh Karpal Singh memakai serban dan bukan Karpal Singh yang mengganggu serban tokoh-tokoh PAS walau pun sudah berjaya menghapuskan matlamat usaha mewujudkan negara Islam kepada negara kebajikan.

26. Pemimpin-pemimpin Melayu Islam tidak perlu takut mempertahan prinsip perjuangan kerana menghambat kemenangan. Kejayaan atau kegagalan sesuatu matlamat ditentukan oleh Allah s.w.t. sementara cara menuju matlamat itu tidak boleh diheret melalui taktik dan cara yang mungkar.

27. Tidak hairanlah saya apabila seorang pelajar UIA yang dikatakan fanatik ugama menyatakan PAS patut ubah nama kepada PKS yang bererti Parti Kebajikan Sementara sebagaimana dulunya ia boleh di panjangankan daripada PAS ( pa - alif - sin ) yang berti Parti Islam Sementara.

28. Karpallah, yang menjadi pembela Dato' Seri Anwar Ibrahim di dalam mahkamah, yang menentukan masa depan Pakatan Rakyat.


29. Semua ini disebabkan ketagih kepada kuasa yang belum dapat dan takut hilang kuasa yang sudah ada.

30. Rasa takut begini sudah menular dalam hati sanubari pemimpin-pemimpin Melayu Islam, dan akan kekal begitu, selagi UMNO dan PAS terus berpecah seperti sekarang.

31. Bangsa Melayu sangat memerlukan pemimpin yang ikhlas dan tegas dan tidak dikungkung oleh cita-cita semata-mata

32. Perkara begini tidak akan berlaku dalam PAS di zaman Allahyarham Dato' Fadzil Noor. Al Fatihah.

Posted by Sanusi Junid


SUMBER : KZSO

Wednesday, July 20, 2011

80% Pelajar Politeknik Dapat Kerja!Kadar dapat kerja lulusan politeknik lepasi tanda aras

KULIM 19 Julai - Kira-kira 80 peratus daripada 15,000 lulusan politeknik berjaya mendapat pekerjaan dalam tempoh enam bulan selepas menamatkan pengajian masing-masing.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, kadar tersebut dianggap membanggakan kerana ia melebihi tanda aras antarabangsa yang menetapkan hanya 70 peratus tahap kebolehpasaran lulusan politeknik.

"Perkara itu berlaku disebabkan pelbagai faktor, antaranya politeknik menyediakan kursus-kursus teknikal dan perdagangan yang selari dengan kehendak industri," katanya kepada pemberita selepas Majlis Konvokesyen Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah Kulim (PTSB), Taman Teknologi Tinggi Kulim (KHTP) dekat sini hari ini.

Seramai 1,541 graduan daripada bidang kejuruteraan awam, mekanikal, kejuruteraan elektrik dan perdagangan menerima sijil dan diploma masing-masing pada majlis yang berlangsung selama dua hari bermula semalam.

Menurutnya, politeknik kini terus menjadi penyumbang modal insan berkemahiran tinggi kepada sektor industri.

Beliau berkata, bagi memperkasakan lagi pengajian tersebut, kementerian telah merangka pelbagai strategi untuk menambahbaik sistem pengajian sedia ada.

"Antara langkah diambil ialah membenarkan politeknik merangka sukatan pelajaran mereka sendiri melalui hasil kerjasama dengan sektor industri setempat.

"Sukatan pelajaran ini dianggap praktikal kerana ia memenuhi kehendak industri setempat malah lebih sesuai berbanding silibus yang disediakan peringkat pusat," katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau berkata, kementerian kini menjalankan kajian bagi memastikan skim gaji yang dibayar oleh pihak industri kepada pemegang sijil dan diploma politeknik setimpal dengan pengetahuan mereka.

"Kalau kita mampu melahirkan pelajar terlatih dan memiliki kemahiran tertentu melalui politeknik, kita kena pastikan nilai yang dibayar adalah setimpal.

"Ini penting kerana peningkatan kemahiran secara berterusan untuk menjadi insan berkemahiran tinggi sewajarnya mendapat pulangan setimpal atau gaji yang memuaskan," katanya.


SUMBER : UTUSAN 20 JULAI 2011


KOMEN :

1. TAHNIAH dan SYABAS kepada pihak Kerajaan Pusat kerana telah menyediakan peluang dan kemudahan yang sebaik mungkin kepada para pelajar untuk menimba ilmu...

2. Peluang dan kemudahan yang disediakan oleh Kerajaan Pusat dari peringkat sekolah rendah sehinggalah ke peringkat pengajian tinggi ini adalah antara yang terbaik dan boleh dibanggakan bersama...

3. Difahamkan, Politeknik adalah antara pusat pengajian tinggi negara selain universiti, kolej universiti, kolej dan kolej komuniti...

4. Lebih membanggakan rakyat Malaysia ialah, Kerajaan Pusat telah mengusaha dan membantu para pelajar di peringkat sekolah sehinggalah ke peringkat pengajian tinggi sehabis baik dalam kebajikan, pengurusan dan pengajiannya...

5. Buktinya ialah kenyataan YB Menteri Pengajian Tinggi ini yang mengatakan bahawa kira-kira 80% daripada keseluruhan pelajar Politeknik berjaya mendapat pekerjaan setimpal dalam masa 6 bulan selepas tamat pengajian...

6. Lebih membanggakan lagi adalah, angka ini melepasi tahap minimum yang ditetapkan di peringkat antarabangsa iaitu 70% daripada jumlah pelajar memperoleh pekerjaan setimpal...

7. Apa yang ingin ditekankan ialah, Kerajaan Pusat sedia ada bukan hanya 'hidup' dengan slogan yang sedar didengar dan berkobar-kobar semata-mata, tetapi agenda kebajikan dan mendahulukan rakyat itu benar-benar direalisasikan oleh Kerajaan Pusat...

8. Ia berbeza dengan segelintir Kerajaan Negeri yang hanya tampak gah dan megah melalui motto, slogan dan ucapan para pemimpinnya saja, sedangkan tindakan yang dilakukan kadang-kadang terpaksa tunduk dan patuh kepada 'orang lain'...

9. Oleh itu, para pelajar harus sedar dan jangan terburu-buru untuk 'menyerang' pihak Kerajaan terutama para pelajar di universiti. Seandainya terdapat lompong-lompong kelemahan dalam institusi, moleklah menggunakan saluran dan platform yang ada untuk bersuara dan menegur pihak Kerajaan sedia ada...

10. Kita tidak menafikan bahawa pihak Kerajaan Pusat bukanlah betul sentiasa dan tahu segalanya dalam soal kehidupan rakyat bawahan, tetapi cara tindakan dan cara penyampaian masalah serta teguran kepada pihak kerajaan dari rakyat itu haruslah tepat, betul dan kena pada waktunya...

11. Jangan disebabkan salah kerajaan dalam 1 perkara, para pelajar terus membenci kerajaan dalam 9 perkara yang lain...

12. Perlukah kita terus membakar kereta kita yang baru sekali atau dua kali 'buat hal' di tengah jalan raya yang panas, sedangkan sudah berbelas tahun kereta itu telah berjasa kepada kita...?


Wallahu'alam...

Tuesday, July 19, 2011

Golongan Gay Malaysia Aktif di Facebook???


KUALA LUMPUR – Golongan gay di Malaysia kini dilihat sangat aktif di laman sosial Facebook dengan menubuhkan pelbagai akaun persatuan dan kelab.

Berdasarkan tinjauan mynewshub.my hari ini terdapat persatuan yang menggelarkan diri mereka sebagai ‘Persatuan Gay Malaysia Kebangsaan’.

Persatuan tersebut turut berani menggunakan jata negara pada lambang persatuan mereka.

Persatuan yang mengandungi sejumlah 8,533 orang yang mengklik `like’ pada akaunnya turut menjadi tempat untuk golongan gay mencari kenalan baru dari dalam dan luar negara, selain bersosial sesama mereka.

Persatuan yang menjadi medan mencari pasangan untuk golongan gay di Malaysia itu turut menjadi platform bagi golongan gay berbincang dan mempromosikan diri.

Ada yang meninggalkan nombor telefon bimbit untuk dihubungi.

Bagaimanapun, tidak semua pengguna Facebook yang ‘like’ akaun Facebook persatuan berkenaan merupakan mereka yang terlibat dengan kegiatan homoseksual.

Malah ada juga di antara mereka yang mengecam dan menyindir golongan gay di dinding akaun persatuan itu.

Dipercayai, Persatuan Gay Malaysia Kebangsaaan bukanlah satu-satunya persatuan gay Malaysia yang terdapat di Facebook.

Berikut disenaraikan beberapa persatuan dan kelab gay yang dipercayai berpengkalan di Malaysia:

 1. Persatuan Gay Malaysia Kebangsaan
 2. Terengganu Gay Club
 3. Persatuan Blogger-Blogger Gay Malaysia
 4. Persatuan Gay Berkumpulan
 5. Persatuan Belia Gay Malaysia
 6. Persatuan Gay Malaysia
 7. Persatuan Gay Melayu
 8. Persatuan Gay Perak
 9. Persatuan Gay Sejati
 10. Persatuan The Gay
 11. Persatuan Gay Berwibawa ILPKL
 12. Persatuan Gay Club (PGC)
 13. Persatuan Gay Serantau
 14. Persatuan Lesbian dan Gay SeMalaysia
 15. Persatuan Gay SeMalaysia (PGS)

Media sebelum ini kerap melaporkan aktiviti-aktiviti golongan gay yang semakin menjadi-jadi, khususnya di Lembah Klang.

Gejala ini dikatakan semakin meluas dalam kalangan golongan lelaki yang dikatakan gagal mendapatkan teman wanita atau pernah dikecewakan oleh wanita.

Turut dikatakan menjadi faktor adalah jawatan dan pendapatan tinggi yang dimiliki oleh kaum hawa pada hari ini.

Kedudukan wanita disifatkan menyebabkan ego kaum lelaki tercabar sehingga menyebabkan mereka memilih untuk melibatkan diri dalam dunia gay.

Bagaimanapun, dalam kesibukan golongan gay menggunakan Facebook sebagai medan berinteraksi kumpulan penggodam laman-laman web tempatan yang menggelar diri mereka sebagai RileksCrew memberi amaran kepada persatuan dan kelab golongan itu.

RileksCrew memberi amaran untuk menggodam akaun-akaun Facebook golongan berkenaan.

Sehingga kini, Terengganu Gay Club berjaya digodam oleh kumpulan RileksCrew dengan meninggalkan nota pada laman Facebook kelab tersebut yang berbunyi:

“This Page Been HACKED By RileksCrew, Please Do Not Country Name For Gayers Club… We Will Remove This Page.. !!”.

Kemungkinan banyak lagi akaun Facebook berkaitan aktiviti kumpulan gay di Malaysia yang akan digodam kumpulan ini dalam masa terdekat.

Oleh: ZAMZUKHAIRI NOORDIN

KOMEN : Cer like, mana lah tau kut-kut terjumpa FB para pemimpin kita... hehehe...

Anwar Ibrahim sudah jadi Pengerusi Mesyuarat Tingkap! Hehehe...

Pengerusi Mesyuarat Tingkap sedang mempengerusikan mesyuarat.. Manakala para ahli mesyuarat berada di bawah rumah di luar tingkap... hehehe...
Beberapa ahli tertinggi Majlis Mesyuarat Tingkap sedang mendengar kata-kata sambil melihat bontot Pengerusi iaitu Saudara Anwar Ibrahim... hehehe...Apabila kita menonton cerita kelakar Allahyarham Tan Sri P.Ramlee iaitu NASIB DO RE MI, sudah pasti kita akan tertawa dengan gelagat 'ahli mesyuarat tingkap' dalam filem tersebut.

Walaupun filem itu sudah berpuluh tahun berada di alam perfileman Melayu, tetapi kesan dan lucunya masih menyegat sehingga ke zaman abad 21 ini.

Ramai yang sedia maklum bahawa segala watak dan perwatakan dalam filem tersebut adalah rekaan semata-mata dan tidak ada kena mengena dengan sesiapa.

Walau bagaimanapun, pada tahun 2011 ini, perwatakan yang pernah dilakonkan dalam filem P.Ramlee itu terjadi kepada Saudara Anwar Ibrahim.

Setelah dia kununnya sakit tengkok, sengal badan dan lenguh lutut DISEBABKAN OLEH "KEGANASAN" POLIS DI PERHIMPUNAN BERSIH 2.0, Saudara Anwar Ibrahim terus ke merata Malaysia untuk berceramah memburukkan Kerajaan dan PDRM.

Lawaknya, di Sarawak dia telah 'mengulangi' watak filem Nasib Do Re Mi dengan menggunakan tingkap sebagai tempat untuk dia berceramah.

Inilah pelawak seantero yang harus kita kenali... hehehe...

Moh0n saja permit Polis jika nak buat ceramah di atas pentas dan di luar rumah, tidak perlu membontotkan orang dan berceramah dengan orang melalui tingkap.

Nampak sangat mereka yang datang itu seolah-olah dipersenda... Satu pihak dibontotinya, satu pihak lagi terpaksa melanggut ke tingkap untuk mendengarnya bercakap... hehehe...

Kalau tak bersalah, apa perlu takut... Mohon saja permit Polis elok-elok... Tapi almaklumlah, ahli mesyuarat tingkap... hehehe...


SUMBER GAMBAR : http://hilbertmontell-anakmerdeka.blogspot.com

Nak Transfer Nama "ASHRAF" ke "ALEESHA" :-)

Mahkamah Tolak Permohonan 'Transeksual' Tukar Nama
Alamak! Wa ingat lu gugurl... Lupanya lu sama dengan wa! Ayooo!


Mahkamah Tolak Hasrat ‘Lelaki Transeksual’ Bertudung Tukar Nama

KUALA TERENGGANU — Mahkamah Tinggi di sini hari ini menolak permohonan seorang lelaki yang mahu menukarkan nama dalam Mykad kepada nama wanita selepas menjalani pembedahan tukar jantina dua tahun lepas.

Ketika membacakan keputusannya, Hakim Datuk Mohd Yazid Mustafa berkata, permohonan Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25, yang mahu menukar namanya kepada Aleesha Farhana Abdul Aziz ditolak selepas mengambil kira tiga faktor iaitu kromosom, kewujudan alat kelamin semasa pemohon dilahirkan, dan kewujudan organ dalaman.

Mohd Ashraf Hafiz yang membuat permohonan itu pada 25 Mei lepas telah melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand pada 2009 setelah disahkan layak daripada segi psikologi oleh Pusat Perubatan Pantai.

Permohonan itu dibuat bagi memudahkannya diterima masuk ke universiti tempatan untuk menyambung pelajaran dan kesukarannya menjalani kehidupan sebagai seorang wanita.

Mohd Ashraf Hafiz yang berasal dari sini bagaimanapun tidak hadir di mahkamah dan hanya diwakili peguamnya, Horly Isaach.

Hakim Mohd Yazid berkata, keputusan mahkamah menolak permohonan itu juga kerana mengambil kira hujah Peguam Kanan Persekutuan, Aida Adha Abu Bakar yang mewakili Ketua Pengarah Pendaftaran Negara, yang telah berjaya meyakinkan mahkamah bahawa permohonan berkenaan tidak wajar diluluskan kerana pemohon bukanlah wanita tulen.

Katanya, walaupun pemohon telah menjalani pembedahan tukar jantina, perkara itu tidak boleh dijadikan hujah untuk mendapatkan kebenaran mahkamah.

Selain itu, katanya, tiada laporan lengkap daripada pihak hospital bersabit pembedahan jantina yang dibuat terhadap Mohd Ashraf Hafiz, dan sepanjang prosiding berlangsung, tiada seorang pun doktor dipanggil untuk memberi keterangan.

“Setelah kes ini diperhalusi dan diteliti dari semua aspek dan mengambil kira implikasi kepada masyarakat, mahkamah menolak permohonan pemohon.

“Mahkamah juga tidak mempunyai kuasa untuk membuat pengisytiharan deklarasi bersabit penukaran gender dan tiada sebarang peruntukan undang-undang dalam negara ini yang membenarkan permohonan pemohon untuk menukar status jantina dalam MyKad dan dalam dokumen pengenalan diri lain pemohon,” katanya. – BERNAMA

*Gambar di atas adalah ketika Mohd Ashraf Hafiz muncul buat pertama kali di mahkamah baru-baru ini.


SUMBER : NEWS


KOMEN :

1. Alamakkk! Zaman sekarang sudah mau kiamat ka...?

2. Sulah ala alat kelamin jantan, itu lu mau bikin tukar ke pelempuan pula...

3. Sulah tukar itu semua, kantoi lagi ma...

4. Lu punya IC masih jantan ma...

5. Bila lu tau itu susah mau idup, lu bikin mau tukar itu jantina di IC pula...

6. Haiyaaa... Ini bikin susah punya worang woo...

7. Lu ingat lu boleh bikin jantina itu macam lu tukar jantan ka... hahaha...

8. Tuhan sudah kasi lu yang terbaik, so lu bikin jaga baik-baik laaa...

9. Apa bikin mau kasi tukar pula...?

10. Lu tarak selesa ka itu...? hehehe...

11. Tapi lu jangan songol dua-dua jantina sudah ma...

12. Lu jangan jadi macam itu Abang Anwar kita sudah ma...

13. Itu punya worang manyak malu wooo...

14. Bikin itu sondol, tapi sampai sikalang tarak mau bikin ngaku wooo...

15. Lu tolon pigi nasihat itu Abang Anwar lah sikit kut-kut dia mau insap... :)

Saturday, July 16, 2011

DAP cuba 'langgar' urusan agama Islam di Kedah?!

"Hey U, jangan buat keputusan sebelum dapat persetujuan dari semua pemimpin PR!""Ana tetap nak melarang semua pusat hiburan di Kedah ditutup sepanjang Ramadan""Bersama tetapi tidak bersatu"


BISIK-BISIK AWANG SELAMAT

PEMIMPIN Pas beria-ia menyokong ADUN DAP yang menggunakan ayat- ayat al-Quran dan hadis. Tetapi sebaliknya pemimpin DAP berkeras mendesak kerajaan Pas Kedah membatalkan pelaksanaan larangan operasi pusat hiburan pada sepanjang bulan Ramadan.

Awang lihat, belum pun dapat menguasai Kerajaan Pusat, Lim Kit Siang sudah tunjuk taring giginya kepada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Azizan diberi teguran, jangan buat keputusan tanpa persetujuan semua pemimpin pakatan pembangkang.

Awang kasihan kepada pemimpin Pas yang tak habis-habis dibuli oleh DAP. Hal ehwal pentadbiran negeri Kedah yang dikuasai oleh Pas pun hendak dicampur tangan oleh DAP.

Maknanya, keputusan Kerajaan Negeri Kedah melarang 13 jenis hiburan ketika bulan Ramadan ini mesti juga mendapat restu terlebih dahulu daripada DAP. Tak boleh Pas sahaja buat keputusan.

Awang tak hairan sikap DAP. Sejak menjadi abang dalam pakatan pembangkang, Pas dan PKR kena dengar dan ikut kata DAP. Banyak contoh sudah ditunjukkan melalui yang tersurat dan tersirat.

Awang nak tanya pemimpin Pas, nampak tak apa yang sedang DAP lakukan. Dalam perkongsian kuasa di peringkat negeri pun DAP mahu 'langgar' berkenaan urusan agama Islam. Bagaimana kalau ditakdirkan berjaya kuasai Kerajaan Pusat.

Awang - Dah nampak jarum DAP.


SUMBER : UTUSAN 16 JULAI 2011KOMEN :


1. Aduhhh... Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman yang dipimpin oleh YAB Dato Seri Ustaz Haji Azizan Abdul Razak dari PAS telah ditegur dan 'diarahkan' oleh Lim Kit Siang dari DAP agar tidak membuat keputusan terburu-buru dalam isu menegah premis-premis hiburan beroperasi sepanjang bulan Ramadhan di negeri itu...

2. Aduhhh... Sebagai seorang rakyat, cukup malu rasanya apabila mengetahui bahawa Ustaz Azizan menerima 'amaran' itu dari seorang pemimpin DAP...

3. Kalau dulu PAS cukup mengagung-agungkan rakannya DAP siap boleh berpeluk erat lagi, tetapi kini DAP telah menunjukkan taringnya yang sebenar...

4. DAP memang tidak akan menganggu apa-apa isu atau urusan yang melibatkan perpecahan umat Melayu dan juga tidak berminat untuk mengambil bahagian secara serius dalam soal yang tidak menguntungkan seperti perhimpunan BERSIH 2.0...

5. Tetapi DAP cukup menyinga apabila isu-isu dan urusan yang melibatkan anak bangsa dan keuturnannya dikacau atau disentuh walau sedikit...

6. Ini baru bukti yang DAP tidak benar-benar bersama sealiran dengan pihak PAS dalam setiap tindakan dan perjuangan, tetapi DAP mungkin hanya menggunakan landasan dan peluang berkawan dengan PAS ini sebagai agenda mereka untuk menguasai Putrajaya...

7. Tak cukup bukti yang DAP buat di negeri Perak semasa pemerintahan Ir Nizar Jamaluddin dahulu, malah ditambah dengan bukti kelantangan YB DAP dalam pemerintahan Kerajaan Negeri Selangor, kini rakyat Malaysia dipersembahkan lagi dengan bukti kebiadaban DAP terhadap Kerajaan Negeri Kedah pimpinan PAS...

8. Adakah kita masih tutup mulut, pekakkan telinga dan pejamkan mata mengenai usaha-usaha DAP untuk menjadi 'hidden boss' kepada kerajaan-kerajaan yang dipimpin oleh Pakatan Rakyat ini...?

9. Inilah bukti bagaimana Kerajaan pimpinan Pakatan Rakyat yang mula mengelabah setelah menerima sedikit amaran dari DAP yang berniat jahat...

10. Bagaimanakah kerajaan pimpinan Pakatan Rakyat mampu untuk mempertahankan konsep ketuanan Melayu dan agama Islam seandainya amaran ini pun sudah membuatkan mereka tak senang duduk...?

11. DAP akan sedaya upaya berusaha untuk menghalang PAS dan kerajaan dari menjalankan dasar-dasar Islam dan mempertahankan hak bangsa Melayu di negara ini...

12. DAP akan senantiasa mencari jalan dan strategi untuk menjatuhkan dan mengagalkan agenda-agenda Islam sedikit demi sedikit tanpa kita sedari...

13. Dalam isu di Kedah ini adalah antara yang jelas menunjukkan DAP berkuasa secara sebenar dalam Pakatan Rakyat...

14. Sedangkan pada hakikatnya, urusan tersebut adalah 100% ditanggungjawabkan keatas kerajaan pemerintahan negeri dan tidak ada kena mengena dengan Lim Kit Siang...

15. Siapa Lim Kit Siang nak mengarahkan urusan dan kerja Kerajaan Negeri Kedah...?

16. Perkara-perkara ini tidak berlaku kepada negeri-negeri lain yang berada di bawah pemerintahan Barisan Nasional...

17. Jadi, sebagai rakyat Malaysia terutama yang beragama Islam kita harus fikirkan semasak-masaknya soal ini kembali agar "YANG DIKEJAR TAK DAPAT, YANG DIKENDONG BERCICIRAN"...

18. KEDAH SEJAHTERA DENGAN DAP KAH...? :)

Thursday, July 14, 2011

90% Ahli PAS adalah peserta BERSIH 2.0...??

Profesor Ulung Dato' Dr. Shamsul Amri Baharuddin
UKMwww.utusan.com.my


Dr. Sivamurugan Pandian
USM


Matlamat pembangkang raih simpati gagal

KUALA LUMPUR 13 Julai - Matlamat besar pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan melalui Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) gagal, kerana simpati yang diharap daripada orang ramai untuk diterjemah dalam bentuk undi dilihat tidak berjaya.

Penganalisis politik, Profesor Ulung Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin berkata, golongan yang bersimpati dengan pembangkang dan hadir menyertai perhimpunan haram Sabtu lalu, 90 peratus adalah ahli Pas dan bukannya majoriti pengundi di atas pagar.

"Pada saya, matlamat pembangkang khususnya Datuk Seri Anwar Ibrahim gagal, kerana hasratnya untuk menterjemah simpati orang ramai kepada undi melalui Bersih 2.0 seperti mana yang berlaku pada 2007 tidak berjaya. Kejayaan Bersih hanyalah memburukkan imej negara.

"Tapi itu tidak memberi erti kerana apa yang lebih penting adalah undi semasa pilihan raya. Kalau Anwar bercita-cita mahu menjadi Perdana Menteri dia perlu mendapat undi daripada rakyat, tetapi yang menyertainya Sabtu lalu, bukannya silent majority (majoriti senyap).

"Harus diingat, suasana 2007 berbeza dengan 2011. Pada masa itu majoriti senyap menyokong Bersih kerana marah dengan kepimpinan masa itu. Tapi kali ini, kita dapat lihat bagaimana orang ramai sendiri muak dengan pembangkang," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas sejauh mana matlamat pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan dengan memperalatkan Bersih, bakal memberi manfaat kepada pakatan, seperti mana tsunami politik pada 2008.

Dalam pada itu, seorang lagi penganalisis politik, Dr. Sivamurugan Pandian juga menyifatkan matlamat pembangkang dan Bersih 2.0 kali ini tidak tercapai, kerana mereka gagal mendapat sokongan padu rakyat ekoran pelbagai masalah moral yang melanda Anwar.

Selain itu katanya, matlamat asas Bersih untuk menyerah memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin juga gagal malah, majoriti rakyat sendiri mempersoal tujuan sebenar perhimpunan haram tersebut kerana apa yang dilaungkan adalah reformasi.

Bagaimanapun, beliau menegaskan kegagalan itu tidak sepatutnya menjadi alasan untuk kerajaan selesa, kerana dalam tempoh pasca Bersih, banyak implikasi politik yang sedang menanti dan kini, usaha menggambarkan Barisan Nasional (BN) sebagai kerajaan zalim giat dilaksanakan.

"Kerajaan harus cepat menangani peperangan di alam maya yang digerakkan pembangkang dengan menuduh BN sebuah kerajaan zalim. Peperangan persepsi ini harus dilakukan dengan segera dan sebaik mungkin jika tidak, ia akan memberi kelebihan kepada pembangkang," katanya.


SUMBER : UTUSAN 14 JULAI 2011KOMEN :

1. Selain menerima pelbagai kritikan daripada ahli politik dan ahli ekonomi negara, Perhimpunan haram BERSIH 2.0 juga turut menerima kritikan terbaru dari golongan akademik di tanah air kita...

2. Lebih memalukan, golongan akademik yang menghentam perhimpunan haram BERSIH 2.0 itu adalah seorang Profesor Ulung iaitu Dato' Dr. Shamsul Amri Baharuddin dari UKM...

3. Jelas menunjukkan sifat pembohongan Pakatan Rakyat yang sebelum ini menafikan bahawa perhimpunan haram BERSIH 2.0 dianjurkan oleh parti politik...

4. Kini, Prof Ulung Dr Shamsul Amri sendiri menyatakan bahawa 90% peserta perhimpunan haram BERSIH 2.0 pada 09 Julai 2011 itu adalah AHLI PAS...

5. Prof Ulung Dr Shamsul Amri juga menafikan bahawa majoriti peserta perhimpunan adalah dalam kalangan pengundi atas pagar seperti yang digembar-gemburkan sesetengah pihak...

6. Lebih membuktikan lagi kenyataan itu ialah apabila Haji Mohamad Bin Sabu (Timbalan Presiden PAS) adalah dilantik sebagai Timbalan Pengerusi BERSIH 2.0 di bawah Datuk S.Ambiga...

7. Malah, Dr Sivamurugan yang juga seorang penganalisis politik turut berpendapat bahawa tujuan sebenar perhimpunan haram BERSIH 2.0 adalah tidak jelas dan dilihat hanya digunakan sebagai alat untuk kepentingan parti politik dalam Pakatan Rakyat...

8. Jadi, adakah benar kenyataan-kenyataan para pemimpin parti Pakatan Rakyat sebelum ini yang mengatakan bahawa perhimpunan haram BERSIH 2.0 itu bukan dianjurkan oleh parti politik tetapi ia datang dari gabungan NGO dan rakyat 'atas pagar'...?

9. Adakah para pemimpin parti Pakatan Rakyat sekali lagi berbohong kepada rakyat demi menunjukkan bahawa rakyat Malaysia memang tidak berpuas hati dengan sistem pilihanraya negara kita yang sedia ada ini...?

10. Kalaulah ianya betul, masakan ada laungan bercirikan parti politik dan ada juga imej parti politik... Rakyat sekali lagi dibohongi oleh Pakatan Rakyat...???

Demi Politik Pakatan Rakyat, mereka sanggup mainkan kematian...


Gambar Sebenar Arwah Baharuddin

Inilah gambar sebenar arwah Baharuddin.

Gambar dan video seorang lelaki yang sedang terbaring dan sesak nafas di atas jalan raya ketika perhimpunan BERSIH adalah Suhardi bukannya gambar arwah Baharuddin. Sebelum ini, beberapa blog pro-pembangkang memaparkan foto Suhardi dan mengaitkannya sebagai Allahyarham Baharudin.Ini adalah gambar Suhardi yang berlakon sebagai arwah Baharuddin. Semua rakyat Malaysia perlu mencari Suhardi ini. Konspirasinya bersama dengan Topeng Perak dan beberapa blogger pembangkang yang lain perlu didakwa kerana memutarkan cerita palsu. Mari kita cari Suhardi.


SUMBER : ANGIN PERUBAHANKOMEN :

1. Jika niat dah tak betul, maka inilah jadinya...

2. Semua ini hanya semata-mata nak menjayakan misi dan visi jahat konspirasi yang dinaungi Anwar Ibrahim dan S.Ambiga...

3. Al maklumlah, mereka ini sudah tertekan dengan pelbagai hentaman dan arahan dari anasir luar yang ingin benar melihat Malaysia ini kucar kacir huru hara...

4. Setelah menerima peruntukan dana kewangan yang banyak dari orang asing, mereka nak tak nak telah mereka cerita dan mengatur pelbagai strategi demi satu tujuan iaitu ingin Malaysia kucar kacir huru hara...

5. Ditambah pula hasrat dan cita-cita Anwar Ibrahim yang menginginkan sangat bergelar Perdana Menteri sekarang ini...

6. Oleh itu mereka sanggup mempergunakan dan dipergunakan terutama umat Islam dalam apa jua tindakan sehingga melibatkan kematian...

7. Memanglah benar takdir Allah akan kematian tidak siapapun boleh menghalang, tetapi janganlah sampai orang lain yang mati orang lain yang 'melakonkan' kematian...

8. Sudah kantoi barulah rasa malu dan menyorok sepi...

9. Ingatlah, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya ia akan jatuh ketanah jua...

10. Sebab itulah, demi Pakatan Rakyat, mereka sanggup mainkan kematian... Wallahu'alam...

Wednesday, July 13, 2011

BERSIH 2.0 : Rupanya inilah skrip mereka...


Bersih 2.0 : Pelakon 'Meninggal Dunia' Mengaku Dedahkan Konspirasi!


Pembongkaran terhadap konspirasi memperalatkan kematian Baharuddin Ahmad, ahli PAS, benar-benar telah memalukan jentera media alternatif pro-pembangkang. Shuhardi Mohd adalah pelakon utama di dalam satu drama khas untuk memburuk-burukkan pihak polis dan FRU.

Dek terbongkar pembohongan ini, Shuhardi Mohd menjadi popular, bukan kerana berbakti kepada negara tetapi sebagai petualang negara. Begitu juga dengan pengarah-pengarah drama tersebut.

Sekarang, Shuhardi Mohd terpaksa menyembunyikan diri dek kebodohan beliau sendiri termakan dan diperalatkan oleh propaganda pihak yang sebenarnya pengecut ibarat 'baling batu sembunyi tangan'. Shuhardi yang susah dan terpaksa menanggung segala pembohongan yang beliau lakukan tetapi pengarah-pengarah drama tersebut?

Mereka masih lagi dapat berkeliaran bebas tanpa dikutuk dan tidak dikenali orang ramai. Shuhardi Mohd?

Maka kerana itu, MiM sarankan kepada Shuhardi Mohd supaya tampil ke depan dan dedahkan segala konspirasi dan propaganda yang beliau lakonkan. Dedahkan kesemua yang terlibat dan biar mereka juga menanggung malu dan hina seperti beliau.

Jika inilah yang diperjuangkan oleh Shuhardi, adalah lebih baik beliau meninggalkan propaganda tersebut dan tidak memperbodoh-bodohkan diri dan tidak lagi diperalatkan oleh mereka yang pengecut.

Dan parti PAS sepatutnya mengutuk keras propaganda mereka yang mengekploitasikan kematian ahli mereka. Jika mereka diam, ianya bermaksud ahli PAS tidak ada nilai di mata pemimpin-pemimpin mereka!


LAKONAN PETUALANG BERSIH 2.0
Hafal skrip?

Senyum sebelum 'mati'

Lakonan petualang Bersih 2.0 yang menyamar sebagai Allahyarham Baharuddin AhmadAllahyarham Baharuddin Ahmad yang sebenarnyaSUMBER : BLOG MiM


KOMEN :

1. Inikah taktik dan skrip sebenar kenapa beberapa badan NGO inginkan sangat Perhimpunan BERSIH 2.0 dilakukan di Kuala Lumpur?

2. Adakah skrip mereka ialah untuk memperlihatkan kepada dunia bahawa PDRM dan Kerajaan Malaysia adalah bersifat KEJAM, TAK BERPRIKEMANUSIAAN dan GANAS?

3. Seandainya inilah lakonan dan skrip yang dicipta untuk mengaburi mata dan telinga rakyat dunia khususnya Malaysia, maka mereka-mereka ini seharusnya digelar PERTUALANG NEGARA...

4. Sanggup untuk memburukkan negara Malaysia demi memenuhi cita-cita untuk menukar kerajaan sedia ada...

5. Tak salah untuk kita menyatakan hasrat menukar pemerintah, tetapi adalah salah sekiranya ia memberi kacau bilau dan ketidakamanan kepada negara dan dunia...

6. Inilah hasrat dan cita-cita sebenar parti yang bersekongkol di sebalik Perhimpunan BERSIH 2.0 iaitu PAS dan PKR...

7. Malah tidak hairanlah kata-kata Shamsul Iskandar Ketua Muda PKR yang ingin menjatuhkan pemerintah melalui jalan raya...

8. Kenapa tidak menggunakan wang dan kekuatan yang ada untuk menarik hati para pengundi dengan mekanisme yang lebih bersih dan aman?

9. Kenapa harus menyalahkan orang lain dan mempergunakan orang lain termasuklah soal kematian demi untuk menggulingkan pemerintah sedia ada?

10. Jangan dek telalu seronok nak gulingkan pemerintah negara, akhirnya kita semua diguling dan dijajah oleh orang asing seperti sejarah lama... Kelak, air mata darah pun tak mampu menyelesaikan masalah...

Pengundi Hantu... Siapa yang hantu sebenarnya?

dari GAP: PENGUNDI HANTU :TAKTIK PEMBOHONGAN PAKATAN DIBONGKAR ! SEBARKAN..


Maaf kalau Email ini mengganggu pihak tuan.

Tujuan saya hanya ingin memohon kepada pihak tuan, kiranya dapat menyelidik akan tomahan terbaru pihak pembangkang dan disebarkan oleh bloger2 pro pembangkang terhadap SPR, dgn tujuan untuk menjatuhkan kredibiliti SPR dan memberi tafsiran kurang baik oleh rakyat terhadap SPR.

Cerita2 yang kurang elok ini disebarkan oleh beberapa blog pembangkang...


mereka juga ada menyertakan link ini sebagai bukti http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/

Saya mula merasai curiga apabila link yang disertakan memerlukan kita memasukkan nombor kad pengenalan untuk disemak. Jadi jika kad pengenalan yang diperluakan, bagaimana setiap blogger Pro-Pembangkang tahu nombor2 kad pengenalan setiap 88 orang pengundi yang didakwa oleh bloger tersebut telah diseleweng?

Namun link tersebut membuat saya bertambah curiga apabila dicuma dgn memasukkan nomber kad pengenalan salah satu kad pengenalan yang tertera di link semakan yang disertakan mereka, maka ini yang terjadi (dibawah):

SISTEM SEMAKAN PEMILIH BAGI ISI RUMAH

Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'
Invalid connection string attribute
/semakdm/test.asp, line 135

Apa yang jelas, dan saya percaya bahawa link yang diguna pakai oleh bloger pro-pembangkang adalah link HOAX MIRROR....

Sedangkan menurut laman SPR ( http://www.spr.gov.my/ ) link untuk menyemak semula semakan daftar pemilih adalah disini --> http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/ (dan terdapat application error disitu)

Namun SPR telah membuat dan mengeluarkan notis pemberitahuan tentang penukaran alamat untuk semakan pemilih. Notis tersebut adalah disini http://daftarj.spr.gov.my/

Didalam notis tersebut telah dinyatakan link yang sebenar untuk semakan daftar pemilih:

SEMAKAN UNTUK VERSI BAHASA MELAYU

SEMAKAN UNTUK VERSI BAHASA INGGERIS

Jadi saya syak bahawa link yang diguna pakai oleh bloger pro-pembangkang (http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/ ) adalah link Hoax Mirror ... yang bertujuan menfitnah dan menjatuhkan kredibiliti SPR.

Saya bermohon sekali lagi sekiranya pihak tuan dapat meneliti tuduhan mereka dan bongkarkan penipuan mereka ini.

Sekali lagi, maaf sekiranya pemohonan saya ini akan mengganggu jadual kerja pihak tuan.

Terima kasih ( kiriman email dari pembaca )

"Berani buat berani lah bertanggungjawab..."

YB Dato Seri Mohamed Khaled Nordin
Menteri Pengajian Tinggi


www.utusan.com.my


Harus berani bertanggungjawab

KUALA LUMPUR 12 Julai – Mahasiswa yang didapati terlibat dengan perhimpunan haram Sabtu lalu seharusnya berani bertanggungjawab di atas tindakan yang mereka lakukan sendiri.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, setiap orang tertakluk kepada undang-undang dan sebagai mahasiswa, mereka perlu bersedia berdepan dengan tindakan yang akan dikenakan ke atas mereka.

“Memang ada dalam kalangan mereka yang terlibat dalam perhimpunan itu berada dalam lingkungan umur pelajar. Namun, kita tidak boleh anggap semua belia berusia antara 17 dan 25 tahun itu sebagai mahasiswa.

“Apabila telah dikenal pasti, kita akan tengok apa tindakan yang diambil oleh pihak polis dan pada masa yang sama, kita akan serahkan kepada universiti masing-masing untuk difikirkan tindakan yang sesuai.

“Kementerian tidak boleh membicarakan mahasiswa berkenaan kerana kuasa di pihak universiti,” katanya ketika diminta mengulas mengenai nasib mahasiswa yang didapati terlibat dalam perhimpunan haram, Sabtu lalu.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas memberi ucaptama dalam Forum Urus Tadbir Universiti Ke Arah Autonomi dan melancarkan buku Guide to Assessing Good Governance in Malaysian Universities di sini, hari ini.

Sementara itu, kata Mohamed Khaled, pihaknya masih menunggu senarai nama mahasiswa yang terlibat dalam perhimpunan tersebut selepas pihak polis menyelesaikan siasatan awal mereka.


SUMBER : UTUSAN 13 JULAI 2011KOMEN :

1. "Berani buat berani lah bertanggungjawab..." Itu saja yang harus dikatakan kepada golongan mahasiswa yang turun berdemo pada 09 Julai 2011 lalu...

2. Walaupun kita tau bahawa mereka tidak akan 'berani tanggung' dalam soal ini...

3. Buktinya, akan ada dan sudah ada pun golongan yang menghentam pihak kerajaan terutama KPT kerana ingin mengambil tindakan keatas mereka (mahasiswa) yang turun berdemo 09 Julai 2o11 lalu...

4. Sudah ada yang bersuara kununnya ini adalah kebebasan bersuaralah, ini hak sebagai seorang mahasiswa dan warga negaralah, ini suara anak mudalah...

5. Mudah cerita, jika benar itu perjuangan anda sebagai golongan mahasiswa yang ikhlas dan matang, apa jua tindakan yang bakal diterima haruslah menerima dengan seadanya...

6. Itulah yang dikatakan sebagai "Berani buat berani lah bertanggungjawab..."

7. Kalau tak berani bertanggungjawab, tak payah lah pergi turun berdemo... Duduk aje di rumah atau kampus...

8. Saya rasa, Kerajaan tak mampu menghalang mahasiswa untuk turun berdemo di jalan raya (tetapi tak bermakna Kerajaan memberi kebenaran), tetapi sekiranya kerajaan mengambil tindakan keatas mereka-mereka yang turun berdemo di jalan raya selepas itu, maka anda haruslah menerima walau pahit atau manis...

9. Bak seperti; seseorang mahasiswa memang takda halangan untuk bercinta di kampus, tetapi kalau sudah kantoi sampai melanggar peraturan tatatertib, maka mahasiswa itu harus berani bertanggungjawab keatas hukuman yang akan diberikan kepadanya lah... Kalau mahasiswa yang tak berani bertanggungjawab, sudah pasti dia akan bersuara kununnya itu hak demokrasilah, hak individulah, hak kerakyatanlah dan lain-lain hak... :)

10. Jadi, pendek kata dalam soal ini ialah "berani buat berani lah bertanggungjawab..." :)

Tuesday, July 12, 2011

Mahasiswa Biadap! Inikah kebebasan bersuara yang diinginkan?

Lagu Negaraku Dihina Oleh Mahasiswa


Selepas Namewee menghina lagu Negaraku, kini Mohd Farizal, seorang Facebooker Melayu pula menghina lagu Negaraku. Seorang mahasiswa dipercayai dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT) di sini bertindak biadab apabila dikesan menghina lagu Negaraku menerusi laman sosial Facebook (baca sini).

Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah membuat laporan polis berhubung dakwaan seorang pelajar UMT mengubah lirik lagu Negaraku, menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya (baca sini). Pelajar terbabit perlu diambil tindakan tegas. Tidak boleh lagi bertoleransi dengan sikap yang kurang ajar sebegini. Undang-undang yang ada perlu untuk membendung ia daripada berulang lagi.


SUMBER : ANGIN PERUBAHANKOMEN :

1. Inilah mahasiswa yang KURANG AJAR dalam negara kita...

2. Sudahlah menghina Lagu Negaraku yang juga identiti negara, dia juga turut mendoakan yang tidak elok kepada SPB YDPA dan YAB Perdana Menteri...

3. Janganlah rasa diri itu sudah besar sangat dan berani buat apa saja...

4. Inilah padahnya jika terlalu memberi kebebasan kepada sesiapa sahaja untuk bersuara apa jua...

5. Jika kebebasan bersuara tanpa had ini terus menerus diberikan kepada sesiapa sahaja di dalam negara ini, sudah pasti negara yang aman ini akan bertukar kacau bilau dan berpecah belah...

Label SARFAMS...>

1Malaysia (19) Agama (31) Akhbar (63) Al-Quran (6) Allah (10) Altantuya (3) Anwar (35) Anwar Ibrahim (1) artis (3) ASPIRASI (1) AUKU (22) Bahasa (4) bajet (1) Bapa Demokrasi Malaysia (1) belia kampung (1) Bendera (2) BERSIH (5) Bertanding (5) Blogger Pembela Negara (BPN) (4) BN (18) bola sepak (1) buah-buahan (1) Bush (1) calon (7) DAP (5) Datuk Paduka Abu Bakar Taib (1) Deepavali (1) DNA (1) Dr.Mahathir (16) DUN (2) FaceBook (4) Forum (2) gaji menteri (1) gaji PM (1) gambar (3) GMUKM (3) Hak istimewa orang Melayu (2) hiburan (1) Iblis (1) IPTA (35) Islam (28) Israel (1) jenayah (1) kampus (12) kedah (14) Kelab PESEPSI (2) kerajaan Malaysia (9) kesihatan (1) Ketua Pemuda (4) Ketua Umno (4) Ketuanan Melayu (3) Khairy Jamaludin (2) khaled nordin (8) komunis (1) KPM (1) KPT (22) kristian (2) lagu (1) Langkawi (9) Lawak (1) Lynas (1) Mahapolitk (1) Mahasiswa (98) Majlis Raja-Raja (1) Makanan tambahan (1) Malaysia (6) masalah sosial (1) Mat Sabu (1) MB (7) MCA (1) media baru (1) Melayu (8) MIC (1) Minyak (2) MPP (12) Mufti (1) Mukhriz (3) Muslimat PAS (1) Najib (27) negara (1) negeri (2) Obama (2) Pak Lah (11) Pakatan Rakyat (7) Palestin (1) PAS (39) PDRM (1) Pekerjaan (1) Pelajar (2) Pemimpin (13) pemuda (1) Pengajian Tinggi (1) Perdana Menteri (7) PERKASA (1) Perutusan (2) pilihanraya (15) Pilihanraya kampus (12) PKR (16) PM (2) PMUKM (3) politik (241) politik kampus (29) politk (7) PR (2) Presiden (14) PTPTN (1) Puisi (1) Ramadhan (2) Razak Baginda (2) Rehat (2) Renungan (3) Resolusi (1) Rosmah (2) Rukunegara (1) Sabah (1) Samy Vellu (1) santai (16) Sarawak (3) Sarfa (10) SIRI KHAS (4) SPM (1) STPM (1) sukan (1) Sultan (2) syiah (1) Takziah (1) tazkirah (2) Tengku Razaleigh (1) The Star (2) TV (3) Ucapan (9) UKM (18) UMNO (64) universiti (3) USA (3) usahawan (2) USM (1) Utusan Malaysia (5) video (2) Wan Azizah Wan Ismail (1) Wanita (1) yb (2)